Svečana dodjela stipendija ''Top stipendije za top studente 2011.''

18.10.2011. 11:50

Zagreb – Svečana dodjela prve rate najveće neobvezujuće stipendije u Republici Hrvatskoj, TOP STIPENDIJE ZA TOP STUDENTE, održana je u danas, 18. listopada 2011. godine u Uredu predsjednika Republike Hrvatske. Tijekom sljedeće akademske godine, 27. ovogodišnjih Top studenata primati će stipendiju u ukupnom iznosu od 40.000,00 kuna.

Predsjednik Ivo Josipović, pod čijim se pokroviteljstvom akcija i provodi, uručio je prvu ratu Top stipendije najboljoj Top studentici, Mirni Vlahović sa Sveučilišta u Osijeku te je tom prigodom izrazio zadovoljstvo činjenicom kako su velike tvrtke unatoč teškim financijskim vremenima nastavile poticati ulaganje u znanje i obrazovanje jer je ono preduvjet hrvatske budućnosti.

Akciju je prije deset godina utemeljio tjednik Nacional, a podržavaju je najuspješnije hrvatske tvrtke: Hrvatska poštanska banka, Vipnet, Erste Card Club, Ina, Tankerska plovidba, Turisthotel i JANAF. Osnovna ideja projekta Top stipendije jest nagraditi i poticati uspješnost i izvrsnost studiranja na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, kao i svestranost interesa i sveukupnost razvoja studenata.

Prvu ratu stipendija za sljedeću akademsku godinu studentima za koje je JANAF osigurao financijski iznos uručio je član Uprave JANAF-a, Petar Grđan te je time JANAF drugu godinu za redom nagradio one najbolje i nastavio ulagati u znanje i budućnost mladih.