Priopćenje za medije

26.05.2020. 15:15

„Uprava JANAF-a d.d. planira i poduzima poslovne aktivnosti koje za rezultat imaju podizanje prihoda i dobiti Društva te smanjivanje i kontroliranje rashoda. Stoga Društvo posljednjih godina bilježi konstantni rast i postiže rekordne poslovne rezultate te je jedno od najboljih i najstabilnijih hrvatskih gospodarskih subjekata. Isto tako, Uprava u svome radu nije donijela niti jednu odluka koja bi na bilo koji način ugrozila poslovanje Društva te samim time narušila dobro poslovanje JANAF-a.

Diverzificirajući posljednjih godina svoje poslovanje razvojem djelatnosti skladištenja nafte i naftnih derivata privučeni su novi poslovni partneri te se JANAF pozicionirao kao nezaobilazni faktor u naftnom biznisu u ovom dijelu Europe. Usporedno s povećanjem prihoda od skladištenja, došlo je i do povećanja prihoda i od transporta nafte za postojeće i nove korisnike.

Isto tako, pokrenuti su i veliki investicijski ciklusi koji povećavaju sigurnost opskrbe naftom i naftnim derivatima, prihod i dobit za JANAF i sve tvrtke, koje su poslovno vezane uz izgradnju projekata, izvoz usluga transporta i skladištenja, proračunske prihode lokalnim zajednicama i državi te direktno i indirektno utječu na povećanje zaposlenosti.

Stoga ove činjenice idu u prilog tome kako Uprava JANAF-a donosi poslovne odluke koje imaju za cilj pridonositi rastu i razvoju Društva i hrvatskog gospodarstva te stabilnosti opskrbe nafte i naftnih derivata članica Europske unije, kao i zemalja u okruženju“, ističe Uprava JANAF-a d.d.

JANAF_INA_MoU.pdf

JANAF i INA - Memorandum o razumijevanju

Preuzmi