Otvorena izložba u ekoškoli "22. lipnja" u Sisku

24.05.2013. 10:38

Sisak – Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, koji se svake godine obilježavaju 22. svibnja, predstavnici JANAF-a otvorili su u četvrtak, 23. svibnja 2013., u ekološkoj Osnovnoj školi „22. lipnja“ u Sisku, izložbu fotografija sa podvodnog Foto maratona.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana biološke raznolikosti bila je voda i bioraznolikosti te je postavljanje izložbe fotografija sa podvodnim motivima bila idealna prigoda za prikaz bogatstva podvodnog svijeta očima umjetnika i zaljubljenika u fotografiju.

Podvodni Foto maraton pokrenuli su članovi RK "Roniti se mora",  a na njega se sa svojim fotografijama ove godine prijavilo 60 natjecatelja iz sedam zemalja. Budući da je temeljem ekološkog programa, koji već godinama provodi, 2012. godine Osnovna škola „22. lipnja“ dobila zlatni certifikat i time stekla trajni status Međunarodne ekoškole, njezini su učenici već odavno naučili što znači čuvati ljepote prirode te je izložba naišla na njihovo veliko zanimanje.

Kako je Hrvatska jedna od najbogatijih zemalja Europe zahvaljujući svom specifičnom geografskom položaju te karakterističnim ekološkim, klimatskim i geomorfološkim uvjetima učenici su aktivno sudjelovali i u prigodnom predavanju koje je održano od strane JANAF-ovog stručnjaka za zaštitu okoliša.