JANAF sudjeluje u odgojno-obrazovnom projektu „Dajmo djeci korijene i krila“

16.01.2015. 10:25

Omišalj – U višegodišnji odgojno – obrazovni projekt naziva „Dajmo djeci korijene i krila“, kojemu je cilj  očuvanje izrade tradicijskih drvenih igračaka kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra na reprezentativnoj listi UNESCO-a, a koji su pokrenuli Etnografski muzej Zagreb i Radio Kaj uključio se i JANAF.

Navedeni projekt osmišljen je kroz posjete dječjim vrtićima lokalne zajednice tijekom kojih će se pokušati djeci približiti umijeće izrade tradicijskih igračaka i upoznati ih sa ekološkim aspektom proizvoda od drva te sa korijenima hrvatske tradicije u izradi igračaka.

Prvi takav posjet održan je u četvrtak, 15. siječnja 2015. godine djeci iz Dječjeg vrtića Omišalj i Dječjeg vrtića Njivice. Tijekom posjeta održana je kratka dječja predstava, a  dječjim vrtićima su darovane i igračke. Uz organizatore, načelnicu općine Omišalj Mirelu Ahmetović te ravnateljice dječjih vrtića u programu su sudjelovali i predstavnici JANAF-a i Narodnih novina – tvrtki koje podupiru navedeni projekt.

Odgovornost prema održivom razvoju, tradiciji i ekološkim vrijednostima osnovni je razlog uključivanja JANAF-a u navedeni projekt, a uz to ne manje važan razlog su i dječji osmjesi i veselje koje su izazvale darovane igračke.