JANAF predstavio donacijski program

17.03.2006. 13:51

U doniranje lokalnih zajednica, kroz koje prolazi trasa naftovoda JANAF ulaže 3.2 mil. kuna

Sisak, 16. ožujka

Svečanim potpisivanjem donacijskog ugovora vrijednog 500.000,00 kuna, Jadranski naftovod predstavio je u Sisku donacijski program kojim će ove godine donirati preko 3.2 mil. kuna jedinicama lokalne samouprave te sportskim i kulturnim društvima koja djeluju na područjima gdje prolazi trasa naftovoda.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora sa sisačkim gradonačelnikom Dinkom Pintarićem izjavio generalni direktor JANAF-a Dubravko Tkalčić, donacijski program dio je kontinuiranih napora tvrtke da kroz društveno odgovorno poslovanje podrži razvitak sredina u kojima posluje.

Sredstva za donacije i pokroviteljstva stalno povećavamo iz godine u godinu, a ona svjedoče i o stabilnosti poslovanja tvrtke. Kako koncept društveno odgovornog poslovanja podrazumijeva da se dio prihoda uloži i u sredinu u kojoj je nastao, partnerstvo s jedinicama lokalne uprave smatramo logičnim nastavkom naše poslovne politike. Uzimajući u obzir misiju, ciljeve i temeljne vrijednosti JANAF-a, smatram važnim naglasiti da naša tvrtka od početka 2006. svoje poslovanje vodi i organizira prema zahtjevima ISO normi. za upravljanje kvalitetom, zaštitom okoliša te zaštitom zdravlja i sigurnosti. Stoga vjerujemo da će javnost prepoznati naša konkretna nastojanja da poslovanje učinimo što sigurnijim i kvalitetnijim – zaključio je Tkalčić.

Cilj donacijskog programa je razvoj općina i gradova kroz čije područje prolazi trasa naftovoda, a sredstva će se koristiti za infrastrukturalne kao i druge projekte koji se (su)financiraju iz proračuna lokalne uprave (obrazovanje, kultura, zdrastvena zaštita…).

Na prijedlog Grada Siska, ove godine JANAF će, u cilju stvaranja i učvršćivanja partnerstva s lokalnom zajednicom, iznosom od 500.000,00 kuna sufinancirati izgradnju polivalentnog školskog sportskog igrališta O.Š. ˝22.lipanj˝.

Uz Sisak, JANAF će donirati općinu Omišalj, Sisačko-moslavačku i Vukovarsko-srijemsku županiju te grad Slavonski Brod i općinu Virje. Uz 2,5 mil. kuna koji se izravno doniraju jedinicama lokalne uprave, Jadranski naftovod osigurao je i oko 700.000 kuna za pojedinačne i jednokratne donacije za sport i kulturu, izdavačke projekte i druge djelatnosti od interesa lokalnih zajednica, čime se priključio krugu najvećih domaćih poduzeća s donacijskim programima.