JANAF okupio poslovnu zajednicu na prvom „networking lunchu“

01.06.2023. 16:11

Zagreb – Otvorenost za suradnju i transparentnost imperativ su poslovanja u budućnosti, zaključak je prvog „networking luncha“ u organizaciji Jadranskog naftovoda d.d. pod nazivom „Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove“ održanog danas, 1. lipnja 2023. godine u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Prvo po redu poslovno okupljanje, koje je JANAF organizirao kao prva tvrtka u većinski državnom vlasništvu za poslovnu zajednicu na ovaj način, privuklo je gotovo 200 gospodarstvenika, predstavnika domaćih i inozemnih kompanija. Tom prigodom kompanijama je predstavljeno poslovanje JANAF-a te se razgovaralo o potencijalnim suradnjama i partnerstvima.

Okupljene predstavnike poslovne zajednice pozdravili su predsjednik Uprave JANAF-a mr. sc. Stjepan Adanić i predsjednik HGK-a dr.sc. Luka Burilović, dok je član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica održao prezentaciju o budućim JANAF-ovim investicijskim aktivnostima.

Iznimno sam zadovoljan ovolikim odazivom kompanija na ovo poslovno druženje, za koje vjerujem da neće biti posljednje koje ćemo organizirati. Zadovoljan sam i održanim razgovorima te se nadam kako će na danas postavljenim temeljima izrasti nova plodonosna partnerstva i suradnje, na zadovoljstvo nas, ali i svih tvrtki koje će sudjelovati u realizaciji nadolazećih projekata Jadranskog naftovoda. Vjerujem kako će se ovakva praksa ustaliti u našem poslovanju, kako bismo kroz ovakav transparentniji pristup proširili krug naših poslovnih partnera, a svakako se nadamo da će i ostale kompanije u pretežitom državnom vlasništvu slijediti naš primjer“, poručio je predsjednik Uprave JANAF-a mr. sc. Stjepan Adanić.

Član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica uputio je poziv poslovnoj zajednici za suradnju te je istaknuo: „Naša primarna djelatnost je transport i skladištenje, ali se već sad okrećemo prema novim poslovnim aktivnostima usmjerenim prema diverzifikaciji poslovanja u obnovljive izvore energije. Na ovaj način tvrtke iz različitih gospodarskih grana koje korespondiraju s potrebama Društva upoznajemo s potrebama JANAF-a u predstojećem investicijskom ciklusu te upućujemo poziv svim potencijalnim partnerima da smo otvoreni za nove poslovne odnose.“

U ime Hrvatske gospodarske komore okupljenima se obratio predsjednik HGK-a dr.sc. Luka Burilović koji je istaknuo: „Ulaganja u energetsku infrastrukturu važan su segment razvoja zemlje koji za cilj ima poboljšanje energetske sigurnosti, održivosti i samodostatnosti. Time dajemo svoj doprinos stvaranju održive energetske budućnosti za Hrvatsku. Osim velikog značaja za Hrvatsku, Jadranski naftovod igra vrlo važnu ulogu i u sigurnosti opskrbe država jugoistočne i srednje Europe. Kao strateški naftovod Europske unije traži stalna ulaganja u sigurnost i učinkovitost sustava. Kada govorimo o ulaganjima ovog opsega i značaja, to je prilika da se kao partneri i dobavljači uključe i drugi gospodarski subjekti.“