JANAF d.d. potpisnik Povelje o volontiranju zaposlenika – prve takve u Europi

07.05.2019. 17:00

Zagreb – JANAF d.d. potpisnik je Povelje o volontiranju zaposlenika, inicijative kojoj su pristupile 23 hrvatske tvrtke i institucije u sklopu ovogodišnje 3. Konferencije o volontiranju zaposlenika. Poveljom o volontiranju zaposlenika želi se potaknuti poslodavce na uvođenje korporativnog volontiranja i sustavnijeg pristupa volontiranju kroz definiranje politika volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja za volontiranje te usvajanje standarda volontiranja. Ovo je prva inicijativa takve vrste u Europi pokrenuta od strane Volonterskog centra Zagreb, Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i Mreže za razvoj korporativnog volontiranja.

JANAF d.d. pokrenuo je prije dvije godine projekt volontiranja zaposlenika te uz pomoć i edukaciju Volonterskog centra Zagreb organizira mrežu volontera te je dosada ostvarena vrlo uspješna suradnja na volonterskim akcijama s Crvenim križem grada Siska. 

Inače, ovogodišnja konferencija, održana pod geslom „Na valovima volonterstva“, bila je također i prigoda kako bi se sudionici upoznali s primjerima dobre prakse vezanim uz korporativno volontiranje te mjesto razmijene iskustava. Tijekom konferencije organizirano je predstavljanje udruga koje su sudionicima predstavile svoj rad i mogućnosti sudjelovanja volontera u njihovim akcijama te je također održan i volonterski sajam s info pultovima udruga.