NAJAVA: 4. međunarodna energetsko–naftna konferencija „Energetika i naftne kompanije u izazovima 21. stoljeća“

07.11.2018. 16:24

Zagreb JANAF d.d. i Transneft pod medijskim pokroviteljstvom poslovnog tjednika Lider organiziraju 4. međunarodnu energetsko – naftnu konferenciju naziva „Energetika i naftne kompanije u izazovima 21. stoljeća“ koja će se održati u srijedu, 21. studenog 2018. godine s početkom u 10.00 sati u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Izaslanik predsjednika Vlade RH ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić otvorit će konferenciju, a okupljenima će se obrati ministar državne imovine dr.sc. Goran Marić, predsjednik Uprave JANAF-a dr.sc. Dragan Kovačević te Sergey Kazanstev, predstavnik Transneft-a.

Konferencija će okupiti više od 200 sudionika iz Hrvatske i inozemstva iz energetskog, bankarskog, znanstvenog i stručnog sektora. Na konferenciji će biti govora o izazovima energetskog i naftnog tržišta, niskougljičnoj strategiji razvoja, EU politici sigurnosti opskrbe energijom, pitanjima sigurnog transporta i opskrbe naftom te o sve složenijim uvjetima poslovanja naftnih kompanija, kao što su oštrija konkurencija, rast troškova, volatilnost cijena, održavanje profitabilnosti i drugo.

Tijekom konferencije bit će održano više izlaganja te tri panela „Energetske strategije naftnih kompanija za 21. stoljeće“, „Uloga Jadranske regije u opskrbi Europe naftom i naftnim derivatima“ i „Energetske kompanije u realizaciji energetsko-klimatskog i gospodarskog razvoja“, uz aktivno sudjelovanje predstavnika istaknutih kompanija i konzultantskih kuća.